Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεάν λεξικό ομορρίζων / λεξικό παραγώγων

Γνωρίζατε πως η αγελάδα και η ψυχαγωγία έχουν στενή σχέση; Ότι η τρέλα σχετίζεται με το τραύμα;
Αυτές και πολλές χιλιάδες άλλες λέξεις περέχονται στο λεξικό ομορρίζων μας.

Η Lexigram δίνει σε όλους τη δυνατότητα να βρίσκουν - δωρεάν - τα ομόρριζα των λέξεων.της νέας ελληνικής.

Κάντε κλικ εδώ και θα δείτε στην πράξη την αξία του λεξικού ομορρίζων. Θα εισαγάγετε στο κουτάκι μια οποιαδήποτε λέξη ( με μικρά, όχι κεφαλαία ) και θα πατήσετε το κουμπί Ομόρριζα.

Εάν η λέξη είναι ανορθόγραφη, η εφαρμογή πρώτα θα προσφέρει προτάσεις διόρθωσης. Στη συνέχεια το λεξικό θα φέρει τα ομόρριζά της. Αυτά διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
  1. Απλά ομόρριζα
  2. Σύνθετα με προθέσεις, αχώριστα μόρια κτλ.
  3. Σύνθετα με ουσιαστικά, επίθετα, ρήματα κτλ.
Θα δείτε να έρχονται λέξεις που δεν φανταζόσασταν πως μπορεί να έχουν κοινή ρίζα. Υπάρχουν ακόμη και χιλιάδες ξένες λέξεις που έχουν τη ρίζα τους σε ελληνικές λέξεις ( αντιδάνεια ).

Το κλιτικό λεξικό της αρχαίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αρχαιογνωσίας Γυμνασίου της Αρχαιογνωσίας Λυκείου των εκπαιδευτικών λογισμικών των αρχαίων με τα οποία με διαδραστικό τρόπο έχετε: συντακτικό, πραγματολογικά, λεξιλογικά, μετάφραη και δημιουργία και λύση ασκήσεων. Είναι επίσης μέρος της και της Ελληνομάθειας Δημοτικού και της Ελληνομάθειας Plus, των εκπαιδευτικών λογισμικών για τα νέα ελληνικά. Τέλος, το κλιτικό λεξικό της αρχαίας είναι κομμάτι και του Θησαυρού Της Ελληνικής το πληρέστερο λεξικό συνωνύμων, αντιθέτων, γνωμικών, ομορρίζων, γραμματικής και ορθογραφίας νέων και αρχαίων ελληνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου