Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Σε πολλούς δήμους λειτουργεί σε συγκεκριμένα σχολεία δωρεάν φροντιστήριο, για τους μαθητές του λυκείου κυρίως, με την επισήμανση ότι έτσι βοηθούν τις οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες. Πολύ καλή η πρωτοβουλία αλλά με περιορισμένα αποτελέσματα, αφού, εκτός των μεγάλων αποστάσεων που πρέπει να διανύσουν, για πολλούς η απορία θεωρείται στίγμα.

Η Lexigram, ο Οργανισμός για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο ξεπερνούν τα παραπάνω προβλήματα εγκαινιάζοντας μια καινοτόμο υπηρεσία: το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο για όλα τα ελληνόπουλα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Χωρίς μετακινήσεις, χωρίς κοινωνικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς χρονικά όρια.

Εκτός από τα λεξικά και τα εκπαιδευτικά λογισμικά μας, από σήμερα 20 Μαρτίου ξεκινάει η λειτουργία του Μαθητικού Φόρουμ με σκοπό την υποστήριξη μαθητών, με ώρες λειτουργίας 14:30 έως 18:30. Για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ στο Μαθητικό Φόρουμ.


Περιγραφή παρεχόμενης υπηρεσίας

Οποιαδήποτε ημέρα και ώρα και από το σπίτι τους, όλοι οι μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί έχουν εντελώς δωρεάν την απεριόριστη χρήση των λεξικών και των λογισμικών μας για τη νέα και την αρχαία ελληνική. Θα μπορούν επίσης να στέλνουν τις απορίες και τα προβλήματα που γεννιούνται κατά τη μελέτη τους στα Αρχαία και Νέα Ελληνικά και να παίρνουν επίσης δωρεάν και αυθημερόν απαντήσεις από εκπαιδευτικούς ή και από άλλους μαθητές (αναβίωση της αλληλοδιδασκαλίας, που πρωτοεφαρμόστηκε επί Καποδίστρια), μέσω ενός φόρουμ που έχει δημιουργηθεί ειδικά. Στους στόχους μας είναι η υποστήριξη και για τα άλλα μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κ.ά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου