Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ την Κυριακή 15/11/2020 στις 10:30 π.μ.

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ την Κυριακή 15/11/2020 στις 10:30 π.μ.:

1ο ΘΕΜΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Εισηγητής ο φιλόλογος Νάτσης Δημήτρης, συγγραφέας βοηθημάτων και δοκιμιακών βιβλίων, εξειδικευμένος στη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του φιλοσοφικού λόγου.

1) Δυσκολία και ορθή καθοδόγηση στην διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. 2) Βασικοί άξονες στις ενότητες των εγχειριδίων μέσω της πλατφόρμας Lexigram. 3). Επισημάνσεις και οδηγίες για την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου. 4) Επεξήγηση και οδηγίες ως προς την νέα ύλη και ως προς τα δεδομένα των αρχαίων ελληνικών μέσω της πλατφόρμας Lexigram. 5). Υλικό προς επεξήγηση των ενοτήτων και για το Λύκειο και για το Γυμνάσιο. 6). Οδηγίες για ορθή διδασκαλία στα Αρχαία της Α΄ Λυκείου μέσω της πλατφόρμας Lexigram 7) Οδηγίες για ορθή διδασκαλία στα Αρχαία του Γυμνασίου και για την συνεξέταση μέσω της πλατφόρμας Lexigram.

2ο ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Εισηγήτρια η φιλόλογος Ιουλία Σπυροπούλου, καθηγήτρια στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, πρώην επιστημονική συνεργάτης του Μπελεζίνη σε μελέτες για τον Κουμανούδη, συγγραφέας βοηθημάτων. Εξειδικευμένη στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Στο σεμινάριο αυτό θα δοθεί έμφαση στην κειμενοκεντρική προσέγγιση του λόγου. Ειδικότερα, θα εξεταστούν τα παρακάτω θέματα: 1) Το κείμενο και οι ιδιότητές του μέσω της πλατφόρμας Lexigram. 2) Τύποι κειμένων.3) Οι τρεις άξονες μελέτης του κειμένου: Περιεχόμενο-Μορφή-Έκφραση. 4) Τα «ζητούμενα» επί του κειμένου στις τρεις τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. 5) Αναλυτική αναφορά σε καθένα από τα τέσσερα θέματα-ζητούμενα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αξιοποίηση της σχετικής ορολογίας στη σύνθεση του ερμηνευτικού σχολίου: αναπαράσταση, περικείμενο, συγκείμενο, αφηγηματική πλοκή κ.λπ. 6) Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης. 7) Ανάλυση στην συνεξέταση γλώσσας–λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο μέσω της πλατφόρμας Lexigram.

3ο ΘΕΜΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εισηγήτρια η φιλόλογος και εκπαιδεύτρια παιδιών δημοτικού στην ελληνική γλώσσα Γεωργία Μεϊντάνη. Συνεργάτις του χώρου Αιγηίς στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Εξειδικευμένη στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά δημοτικού και με όραμα την ορθή κατανόηση του γραπτού λόγου μέσω της ετυμολογίας.

1)       Διδακτικές προσεγγίσεις για τη σωστή μελέτη της δομής και της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας μέσα από την πλατφόρμα της Lexigram

2) Στόχος η δημιουργία ικανότητας στην κατανόηση και παραγωγή του γραπτού και προφορικού λόγου στους μαθητές.

1.     Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης και το υλικό του σεμιναρίου.

2.  Προσφορά στα βιβλία του Νάτση Δημήτρη. Περισσότερα στο link: https://filologika.gr/prosfora-synoloy-syggrafikoy-ergoy-natsis-dimitris/

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, 10:30 π.μ. και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Το κόστος συμμετοχής είναι είκοσι πέντε (25) ευρώ. ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ: http://www.lexigram.gr/live/seminars_registration.php  Η καταχώριση στη λίστα συμμετεχόντων γίνεται με την αποπληρωμή του κόστους. Τρεις ημέρες πριν από το σεμινάριο θα σας σταλούν οδηγίες παρακολούθησης.

Για τους τρόπους πληρωμής πηγαίνετε εδώ: http://www.lexigram.gr/seminaria.htm

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

e-mail: info@lexigram.gr
τηλ.: 210 6458183

 

1 σχόλιο: